A depasit Facebook 1 miliard de utilizatori?

In octombrie 2012, reteaua de socializare Facebook sarbatorea depasirea pragului de 1 miliard de utilizatori. Oare chiar asa sa fie? Intr-un raport anual depus la US Securities & Exchange Commission, se arata ca aproximativ 76 milioane de conturi sunt false.

Compania a identificat trei categorii de conturi invalide: conturi duplicat (mai multe conturi create pe numele unui singur utilizator) , conturi nedorite (conturi create de spammeri pentru actiuni infractionale) sau conturi clasificate incorect (conturi create pentru animale de companii sau organizarii)

Aceste conturi au fost identificate in special in tari mai putin dezvoltate sau in curs de dezvoltare, spre deosebire de tarile bine dezvoltate unde fenomenul are proportii destul de mici.

Politica celor de la Facebook incurajeaza reclamarea conturilor false sau frauduloase si se incearca inlaturarea lor din retea.

Acum putem sa ne intrebam daca Facebook a depasit cu adevarat pragul de 1 milion de utilizatori in 2012. In prezent Facebook are 1,06 miliarde de utilizatori, dar daca scadem acele 76 de milioade cu siguranta scadem sub 1 miliard.

Am putea spune chiar ca reteaua de socializare Facebook nu a depasit nici in prezent, 2013, acel prag, avand in vedere ca numarul conturilor duplicat, conturile nedorite sau conturile clasificate eronat ar putea fi mult mai mare, ele neputand fi in totalitate depistate.