Dezinstalarea Windows Defender din Windows 8

Dupa cum bine stiti deja, la instalarea noului sistem de operare Windows 8 veti avea totodata si un antivirus. Este vorba de fostul Microsoft Essentials Security, care a fost redenumit Windows Defender. 

Toate bune si frumoase pana aici, stiind ca veti fi din start protejati de virusi si alte programe “rauvoitoare”. Asta este doar partea buna. Exista insa si partea rea.  Chiar daca Windows Defender este un antivirus destul de bun, protejand sistemul nostru informationa lintr-o masura acceptabila, utilizatorii nu sunt in totalitate multumiti, de aceea cauta sa il inlocuiasca cu un alt program antivirus.

Multi instaleaza pe langa acest antivirus oferit de Microsoft un altul, netinand cont de urmarile negative, in principal scaderea randamentului oferit de calculator, incetinirea proceselor si supraincalzirea unora dintre componente, cat si o proasta functionare a ambelor programe antivirus instalate.

De aceea, daca dorim intradevar sa instalam un alt program antivirus, va trebuie sa dezinstalam Windows Defender. Cum facem acest lucru?

1. Apasam tasta “windows” sau dam click in coltul din stanga jos pe desktop (locul unde era buton START in precedentele versiuni Windos), pentru a intra in meniul Windows 8

2. Aici vom tasta “Windows Defender”, sau simplu “Defender” si ne va aparea programul nostru antivirus. Dam click pe el pentru a-l deschide.

Mergem la Settings, optiunea Administrator si debifam Turn on Windows Defender. Salvam si iesim

Acum Windows Defender nu mai este pornit, insa nu este dezinstalat, mare atentie.

3. Mergem inapoi in meniul Windows 8 apasand tasta “windows”, iar aici vom scrie “Services“. In fereasta care se va deschide, vom gasi doua servicii numite “Windows Defender Service“, respectiv “Windows Defender Network Inspection service”. Va trebui sa dam click dreapta fiecare dintre ele, “Properties” si vom selecta la “Start Up Type” <Disabled>. Aplicam modificarile facute si iesim.

4. In cele din urma, ne vom duce in C: >Program Files, la folderul Windows Defender si il vom redenumi. Nu conteaza ce nume ii vom da, important este ca aplicatia nu va mai putea rula atunci cand aprindem calculatorul si astfel nu vom mai face risipa de resurse.

Odata cu lansarea Windows 8, Microsoft a adoptat o politica mai agresiva si in acelasi timp a oferit si inca ofera o competitie neloiala celorlalti producatori de programe antivirus, introducand Windows Defender ca antivirus “default” asa cum a facut si in cazul browser-ului Internet Explorer.