ESET Smart Security 6 si noile sale functii!

 

Smart Security 6 extinde protecția dincolo de granițele digitale prin integrarea funcția Anti-Theft ( anti-furt), care este proiectata pentru a vă ajuta să preluați dispozitivul furat sau pierdut daca pe el este instalata suita de programe de securitate  ESET.

Instalarea in sistemul unui calculator, unei tablete sau a unui laptop nu este un proces dificil, dar poate dura un timp mai indelungat, dacă alegeți să implementați programul de instalare online, direct de pe internet, deoarece necesita descarcarea fisierelor de instalare mai intai. Acest lucru nu ar trebui să dureze prea mult, dar se adaugă cel puțin circa 20 de secundela timpul de instalare.

Înainte de a trece la instalarea propriu-zisa, există unele actiuni de pre-configurare ce trebuie să fie făcute. Aceasta include alegerea, dacă vrei să fie parte a rețelei Grid ESET Live, care presupune trimiterea de informații statistice anonim către laboratoarele ESET. Mai mult, puteți activa sau dezactiva detectarea aplicațiilor potențial nedorite (PNA).

Imediat după finalizarea procesului de instalare, vi se solicită să configurați noua functie  anti-furt. Tot ce trebuie sa faci este conecta dispozitivul curent la contul on-line ESET, pentru a fi în măsură să lanseze comenzi de protecție în cazul în care computerul este furat.

Odată ce ați declaret aparatul ca lipseste, prima comandă este trimisa pentru a reporni sistemul. Dacă nu ați luat deja această măsură de precauție atunci când ati configurat functia anti-furt, un cont “Phantom” este creat. În continuare, calculatorul pornește în mod automat în acest cont.

Contul creat, nu numai că protejează accesul la informații private (toate căile de acces la locurile de depozitare pe HDD sunt interzise), dar se poate urmari, de asemenea, activitatea de pe calculator.

În plus, în cazul în care pe dispozitiv există incorporat un webcam, acesta va deveni activ și va capta  imagini  cu cel ce se afla în fața ei. Vor putea fi depistate si locul in care se afla dispozitivul pe  baza rețelelor Wi-Fi si a hartilor Wi-Fi din gama ESET.

Chiar mai mult, puteți trimite mesaje catre cel ce a gasit dispozitivul precum si date de contact pentru a-l returna.

Interfața de suită nu sa schimbat prea mult în comparație cu versiunea anterioară, dezvoltatorul nefacand pasul catre optimizarea programului pentru dispozitivele cu ecran tactil.

Sunt disponibile aceleași secțiuni de la ecranul principal, dar cei bine cunoscatori vor observa că unele dintre opțiunile vechi si-au schimbat locul fiind disponibile unele noi.

Spre deosebire de alte suite de programe din aceeasi sfera, ESET Smart Security 6 menține o interfață tradițională și oferă opțiuni de configurare pentru utilizatorii mai puțin experimentați.

Incepatorii pot activa și dezactiva diferite componente de protecție, cum ar fi HIPS (Host Intrusion Prevention System), Anti-Stealth, firewall, accesul web, anti-phishing, antispam, sau controlul parental.

Pe de altă parte, utilizatorii avansați au posibilitatea de a personaliza fiecare aspect al suitei, începând cu parametrii pentru tipurile de fișiere pe care ar trebui să fie scanate sau omise la normele de protecție firewall, pana la integrarea protocolului de filtrare pentru clientii e-mail.

Smart Security a fost deja integrat in  Microsoft Outlook (Outlook.com), Outlook Express, Windows Mail, Live Mail și Mozilla Thunderbird. Acest lucru asigură protecție împotriva mesajelor infectate si a spam-ului.

Controalele parentale nu au evoluat prea mult și opțiunile disponibile sunt încă destul de limitate în comparație cu ceea ce ofera programele antivirus create de alte companii. Veti putea selecta vârsta utilizatorului și programul selectează automat nivelul de filtrare pe baza vârstei. Astfel sunt disponibile 5 nivele (sub 5, 8, 13, 16 și 18), fiecare având o listă de categorii predefinite.

Există posibilitatea de a personaliza categoriile în secțiunea de setare avansată, dar limitarea accesului spre site-uri cu conținut specific este tot ce poti face. Nu puteți să limitați accesul la aplicații sau timpul petrecut pe calculator.

Meniul “Tools” din ESET Smart Security include utilitati, care pot fi de un real ajutor pentru utilizatori avansați, putand monitoriza  activitatea sistemului de fișiere, de rețea sau procesele care rulează. De asemenea, aveți posibilitatea să verificați conexiunile de rețea.

ESET SysInspector este disponibil si în această secțiune, de asemenea. Acesta este un instrument care inspectează calculatorul bine și afișează detalii despre aplicațiile și driverele instalate, conexiunile de rețea sau registrii. Acesta este un utilitar avansat care vă poate ajuta să investigați comportamentul suspect al sistemului, cauzate eventual de incompatibilitate software sau hardware sau chiar malware.

Crearea unui disc de salvare cu Smart Security a rămas la fel de complicat atat pentru utilizatorii medii cat si pentru incepatori, deoarece procedeul inca necesită Windows AIK pe sistem.