Windows 8, intre succes si esec.

Windows 8 nu se ridica inca la nivelul asteptarilor celor de la Microsoft, vanzarile fiind inca slabe in 2013. Windows 8 a fost vazut ca o schimbare radicala in seria sistemelor de operare Windows, aducand inovatii atat in design cat si in functii si aplicatii.

Multi cred ca Windows 8 mai are multe de aratat insa vanzarile inregistrate sunt destul de slabe, ceea ce ii face pe analisti sa se intrebe deca nu cumva Windows 8 va avea aceeasi soarta ca si Windows Vista.

Odata cu lansarea sistemului de operare Windows 8, optimizat in special pentru dispozitive de tip tuochscreen, s-a luat in considereare si o viitoare crestere a vanzarilor hardware. Asta nu s-a intamplat insa.

Firma de cecetare Gartner a aratat ca vanzarile de PC-uri din Europa de Vest a scazut cu 11,7 in ultimele luni ale anului 2012, lansarea Windows 8 din acea perioada neavand nici un impact major in vanzarea tehnologiei de calculatoare personale. Utilizatorii par sa fie mult mai interesati de tablete relateaza aceeasi firma de cecetare in tehnologie.

Chiar daca Windows 8 aduce inovatii demne de luat in considerare, multi clienti Microsoft inca migreaza spre Windows 7

Sefii de la Microsoft nu sunt ingrijorati spuand ca vanzarile au atins pragul de 60 de milioane, fiind in conformitate cu vanzarile da acum 3 ani, in cazut Windows 7.