Windows Blue Public Preview apare in Iunie

Microsoft pregateste pentru finalul luni Iunie lansarea pe piata a unei versiuni Windows Blue, care nu va fi versiunea finala ci un Public Preview pentru a obisnui utilizatorii cu multe din schimbarile ce se vor gasi in versiunea finala a Windows 8.1.

Windows 8 logo
Windows 8

Evenimentul se va desfasura in cadrul BUILD developer conference ce va avea loc in San Francisco in perioada 27 – 29 iunie 2013.

Microsoft estimeaza ca lucrul la varianta finala a Windows 8.1 se va incheia la sfarsitul luni august in asa fel incat produsul final sa poata fi disponibil in magazine pana in perioada cumparaturilor de iarna 2013.

Zvonurile spun ca Microsoft va renunta la ideea de a baga pe gat interfata Metro UI si va da posibilitatea utilizatorilor sa porneasca sistemul dinrect in mod desktop. Totodata se pare ca si celebrul deja buton Start va reveni si el odata cu multe alte imbunatatiri ale noului sistem de operare la care se mai adauga o serie de imbunatatiri ale interfetei pentru ecrane touch cu multe posibilitati de personalizare.

Windows-9-Blue-desktop

Ramane de vazut cum va fi primit de catre utilizatori acest upgrade la Windows 8 si daca se va apropia de succesul lui Windows 7 care inca este cel mai utilizat si totodata cel mai apreciat sistem de operare la nivel mondial.